دکستر : داود بهبودی در جلسه شورای برنامهریزی و توسعه آذربایجان شرقی از رشد ۲۲ درصدی اعتبارات عمرانی و تفویض اختیارات بیشتر به استانها در لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور خبر داد و با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر اصلاح ساختار بودجه، ارتقای سرمایهگذاری و اشتغال، اصلاح نظام بانکی و بهبود فضای کسب و کار، مهم ترین آسیبهای اقتصاد کشور را رشد اقتصادی کاهنده، بیثباتی اقتصاد و تورم فزاینده، نامتوازن بودن توسعه در سرزمین و کیفیت نا مناسب بودجهریزی برشمرد.
وی افزود: از جمله چالش های بودجه ردیفمحور، حجم بالای اطلاعات ناکارآمد، کاهش قدرت سیاستگذاری دولت و مجلس و عدم توجه به اولویت ها در برنامههای اجرایی دولت، نبود امکان نظارت موثر و کارآمد بر تحقق برنامهها، عدم ارتباط موثر میان هزینهها با سیاستها، اهداف، برنامهها و خروجیها، ایجاد زمینه چانهزنی برای دریافت اعتبار و نبود امکان پاسخگویی دستگاههای اجرایی در مورد تحقق اهداف است.
بهبودی همچنین به مزایای بودجه برنامه محور اشاره و اضافه کرد: این نوع بودجه ساده و قابل فهم، نتیجه گرا و نظارتپذیر بوده و میتواند موجب افزایش اختیارات ملی و محلی مسوولان برای اجرای بودجه و کمک کننده به رشد و ثبات اقتصادی شود و از رشد هزینهها جلوگیری کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی همچنین از مواردی مثل ایجاد صندوق های پیشرفت و عدالت استانی با سرمایه حداقل ۲ هزار میلیارد تومانی برای هر استان، امکان واریز کردن مازاد مالیاتی و سهم بهره مالکانه معادن و بخشی از منابع توازن و منابع حاصل از فروش اموال مازاد استان به این صندوق و هزینه کردن آن برای حمایت از تولید و اشتغال استان به عنوان نقاط قوت لایحه بودجه ۱۴۰۱ یاد کرد.
وی اظهار داشت: تقویت اعتبارات استانها در جهت تمرکززدایی و توجه به قابلیتهای آنها بر مبنای آمایش سرزمین و انتقال ۴۲۲ طرح استانی ویژه (ملی استانی) به استانها از دیگر موارد مهمی است که در بودجه ۱۴۰۱ قید شده است.
بهبودی در ادامه از رشد ۲۲ درصدی اعتبارات عمرانی و تفویض اختیارات بیشتر به استانها در لایحه بودجه ۱۴۰۱ کل کشور خبر داد.
بهبودی، سهم آذربایجان شرقی از از اعتبارات هزینهای و تملک داراییهای سرمایهای کشور را به ترتیب ۴.۸ و ۳.۶۶ درصد خواند و اذعان داشت: میزان رشد استان در این اعتبارات به ترتیب ۱۳.۹۱ و ۱۴.۷۵ درصد است.
منبع : ایلنا