ایران دکستر : سید محمد احمدزاده روز دوشنبه اظهارداشت: از این میزان ۵۰ میلیاردریال برای بیمارستان و ۴۰ میلیارد ریال برای تصفیه خانه چرام، یکصد میلیارد ریال برای جاده چرام – باشت ۲۵ میلیارد ریال برای تعریض ورودی چرام از سمت دهدشت و ۴۰ میلیارد ریال هم برای جاده طسوج اختصاص داده شده است.
وی بر ضرورت بهره برداری هر چه سریعتر بیمارستان ۳۲ تختخوابی چرام تاکید کرد و گفت: ارایه خدمات بهداشتی و درمانی مناسب مطالبه اصلی مردم است که می طلبد روند اجرایی این طرح با تزریق اعتبارات تسریع داده شود.
عملیات اجرایی بیمارستان ۳۲ تختخوابی چرام در زمینی به مساحت ۲۰ هزار مترمربع و با زیربنای سه هزار و ۸۰۰ متر مربع در ۲ مرحله و ۶ طبقه در سال ۹۶آغاز شد.
احمدزاده طرح تصفیه خانه فاضلاب چرام را یکی از طرح های مهم استان دانست و گفت: این طرح در زمینی به مساحت ۶.۵ هکتار در منطقه امیرولی چرام در حال ساخت است.
وی ظرفیت تصفیه خانه فاضلاب چرام را سه هزار متر مکعب در شبانه روز ذکر کرد که با بهره برداری از این طرح جمعیت۲۳ هزار نفری شهر چرام از مزایای آن بهره مند خواهد شد.
استاندار طول جاده طسوج چرام را هشت کیلومتر دانست و اظهار داشت: با بهره بردای از این طرح علاوه بر رونق گردشگری به طرح های اشتغالزا کمک می کند.
احمدزاده طرح فسفات چرام را یکی از طرح های مهم صنعتی در استان دانست و گفت: برنامه ریزی لازم برای تعیین تکلیف این طرح در سطح استان انجام خواهد شد.
معدن فسفات کوه لار (بناری) در ۱۲ کیلومتری شهرستان چرام و ۱۵۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد.
فاصله این معدن تا نزدیک ترین فرودگاه یعنی فرودگاه شرکت نفت گچساران ۷۰ کیلومتر و تا نزدیکترین خط آهن ۳۰۰ کیلومتر و فاصله با اولین بندر (بندر ماهشهر) ۲۷۰ کیلومتر است.
با پیگیری مستمر مسوولان شهرستان کهگیلویه و استان و با تشکیل نخستین کارگروه صنعت و معدن کهگیلویه و بویراحمد در چرام این معدن ۲۶ تیر۹۱ به طور رسمی فعالیت خود را با شرکت بین المللی تحقیقات صنعت و معدن (آیرما) آغاز کرد.
۵۱ هکتار زمین برای تامین زیرساخت های کارگاهی مورد نیاز به شرکت بین المللی تحقیقات صنعت و معدن مجری طرح بهره برداری از معدن فسفات چرام واگذار شد.
عملیات اکتشافی معدن فسفات چرام از سال ۱۳۴۹ آغاز شد و تا سال ۱۳۷۲ به طول کشید و پس از آن مطالعات امکان سنجی فنی و اقتصادی شروع شد.
براساس برآوردها با بهره برداری اولیه از این معدن برای ۶۰۰ نفر و در دراز مدت برای یک هزار و ۲۰۰ نفر به طور مستقیم شغل ایجاد می شود.
برآورد ذخیره معدن فسفات چرام ۸۰ میلیون تن با عیار ۸.۵ تا ۹ درصد است.
پیش از این به دلیل عیار پایین، معدن فسفات چرام غیراقتصادی عنوان شده بود.
شهرستان چرام با بیش از ۳۲ هزار نفر جمعیت در ۱۶۰ کیلومتری یاسوج مرکز کهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.